Ishpink - ocotea quixos

Artikelnummer: 1150
Vorige Artikel 2 van 42 Volgende
€ 14,50 (inclusief btw)

Gebruikt deel: bloem; uit wilde teelt.

In Ecuador, in het stadje Macas, vonden wij de NGO “Fundacion Chankuap”, die onder andere een kleine distillatie‐ eenheid van biologische etherische olies ondersteunt. Zij produceren onder andere de etherische olie van “ishpink”. Deze olie is afkomstig van het blad van de Ocotea Quixos, een boom nauw verwant aan rozenhout en sassafras. De vernaculaire naam “ishpink” is de enige bekende naam ervoor; een Spaanse vertaling is er niet, laat staan een Nederlandse. De boom groeit in het wild in het Amazonewoud. De oogst vormt geen aanslag op het milieu van het regenwoud. Hierop wordt toegezien door het Duitse controleorganisme Öko‐Garantie (DE‐ÖKO‐01). De geur lijkt op die van kaneel. Cinnamaldehyde is immers een belangrijk bestanddeel, maar in een veel lagere concentratie dan bij kaneel, waardoor deze etherische olie lang niet zo irriterend is. Door sommige auteurs wordt deze olie trouwens “Amerikaanse kaneel” genoemd. 
Ishpink werkt antibacterieel en schimmelwerend.
Het stimuleert en ondersteunt de spijsvertering en werkt daarbij als pijnstiller.
Het is een goede regulator voor de bloedsuikerspiegel en ondersteunt bij vermageren.
Ishpink heeft een bloedverdunnende werking en werkt preventief wat betreft trombose (wetenschappelijk ondersteund).
Gaat voetschimmel tegen en kan ingezet worden bij ringworm.

Op psychisch vlak werkt ishpink rustgevend en kalmerend. Mensen die snel geïrriteerd worden (bv woede bij dementie) vinden meer rust. Ishpink maakt minder stressgevoelig en helpt bij het verwerken van verdriet. 
Opgelet: niet in bad gebruiken!
Vermijden bij kinderen <3 en bij zwangerschap in de eerste 4 maanden

© 2015 - 2022 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel