Vetiver BIO - vetiveria zizanoides

Artikelnummer: 1377
Vorige Artikel 16 van 34 Volgende
€ 20,75 (inclusief btw)

Afkomstig uit Indonesië. Gebruikt bestanddeel is de wortel.
Het is een goede huidverzorgende olie die heel veilig is en lang gebruikt mag worden. De werking heeft veel gemeen met patchouli. Het is een bactericide en is aderversterkend. Het is een olie die veel gebruikt wordt in mannenparfums. In de huidverzorging wordt het vooral gebruikt voor de ouderwordende vermoeide huid, bij eczeem, netelroos en vaak als fixeermiddel als andere etherische oliën heel vluchtig zijn. Zelfs in kleine concentraties laat het de geur van andere e.o. naar boven komen. Benzoë en patchouli hebben dit ook. Niet gebruiken bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.
Stimuleert de circulatie, o.a. bij zware en vermoeide benen, winterhanden en -voeten. Aardend. Geeft energie bij geestelijke uitputting, oververmoeidheid en burn-out.
Deze etherische olie is zeer stroperig en dikvloeibaar. Om gemakkelijker te druppelen kan je de vetyver opwarmen au-bain-marie (50 à 60°C).

© 2015 - 2022 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel