Indisch Sandelhout - santalum album

Artikelnummer: 1427
Artikel 1 van 42 Volgende
€ 28,60 (inclusief btw)

Afkomstig van wilde teelt uit India; de beste soort die nog mag worden geëxporteerd.

Gebruikt bestanddeel is hout.

Sandelhout is rustgevend en bevordert tegelijkertijd de concentratie. Gaat irritatie en agressie tegen. Werkt uitstekend voor mensen die zich depressief voelen. Bestrijdt nachtmerries. Zij vergroot de fantasie, stimuleert de scheppende kracht, leidt voorbij de begrensde persoonlijkheid naar het kosmische, is een balsem voor de ziel en wekt spirituele energie.

Een verzorgende olie voor de probleemhuid. Rimpelwerend. Ook bij rugproblemen kan het goede diensten bewijzen.

De kwaliteit van sandelhout en ook de werking wordt bepaald door het gehalte aan de verschillende santalols. Een sandelhout met 80% santalol is ongeveer 30% duurder dan een olie met 70%. Wij zijn er trots op, dat we één van de weinige bedrijven in West-Europa zijn, die een Indiase sandelhoutolie met een minimum van 80% santalol in ons assortiment hebben.

Wij kiezen niet voor de bio-versie uit Sri Lanka, omdat het santalolgehalte heel wat lager is (60 - 65%). Zowel qua werking als geur is deze zelfs inferieur aan de olie van het Nieuw-Caldeonisch sandelhout.

 

© 2015 - 2023 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel