Geranium 'African' BIO - pelargonium x asperum 'african'

Artikelnummer: 1136
Vorige Artikel 21 van 32 Volgende
€ 13,20 (inclusief 21% btw)

Afkomstig uit Egypte. Gebruikt bestanddeel is de plant.

Er bestaat heel wat verwarring in de benaming van de geranium olies. De correcte botanische omschrijving is Pelargonium x asperum. De “x” in de naam wijst erop dat het geen natuurlijke soort is maar wel een kruising. Het is wel al een zeer oude kruising: de exacte ouders zijn niet met zekerheid bekend. Naar alle waarschijnlijkheid is het een kruising tussen de Pelargonium capitatum en de P. radens. De types “African” (meestal afkomstig uit Egypte) en “China” (Chinese oorsprong) lijken zo sterk op elkaar, dat zij analytisch bijna niet de onderscheiden zijn. Het type “bourbon” onderscheidt zich van de andere door een grotere concentratie aan isomenthon en citronellyl formiaat en door de aanwezigheid van guaia-6,9-dieen. De “roosgeranium” of Pelargonium roseum bestaat op zich niet en is gewoonweg dezelfde kruising. De roosachtige geur komt in al de drie types voor, meestal het sterkst in het “bourbon” type. De werking van beide geraniumtypes is gelijkaardig: verzorgt de huid, rustgevend bij nerveusheid, geeft energie bij oververmoeidheid, bij burn out en voor mensen die in de put zitten en angststillend, specifiek bij angstaanvallen.

Van beide types is de bourbon de fijnste qua geur, de sterkste qua werking, maar helaas ook de duurste. Lees meer bij Geranium Bourbon artikel 1137.

© 2015 - 2021 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel