Sjankara Nederland...
...is door Jan Verstappen in 1997 gestart met als doel de Sjankara producten aan Nederlandse klanten te verkopen. In België is Sjankara al vanaf 1984 een begrip, dankzij de alom geprezen deskundigheid van Geert Devlieghere, aromatoloog, docent en auteur van o.a. ‘Etherische Oliën, Handboek voor aromatherapie’ en ‘Van Abrikozenpit tot Zonnebloempit’. De Sjankara-producten zijn verkrijgbaar bij de meeste Belgische apotheken. 
Sjankara interpreteert de aromatherapie volgens de 'Franse School', die ontstond vanuit de medische benadering. Deze is in tegenspraak met de 'Engelse School', die ooit ontstond vanuit de schoonheidsbenadering. Intussen heeft Sjankara meer dan 90 etherische oliën met bio-certificering door Certisys®
Sjankara biedt de veeleisende aromatherapeut een uitgebreid assortiment van hoogwaardige therapeutische producten. De kwaliteit voldoet aan alle internationale normen. Dit houdt o.a. in dat alle etherische oliën gegarandeerd veilig en onvermengd zijn. Bovendien hanteren wij in onze productenlijn de correcte botanische en chemotypische definiëringen, bepalend voor de therapeutische waarde van een etherische olie. Tenslotte is ieder product voorzien van een uniek LOT-nummer. Van elke etherische olie is verder een analyseverslag op te vragen.
Sjankara heeft in België jarenlange ervaring binnen ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingstehuizen om een mogelijke oplossing aan te reiken bij o.a. luchtwegklachten, decubitus, onrust, (in)slaapproblemen, snoezelen en bij reductie van geurtjes. Ons assortiment biedt tal van producten t.b.v. de aromatherapie, voetreflexologie, natuurgeneeskunde, fysiotherapie, huid-, voet- en schoonheidsverzorging en sport-, fitness- en saunabranche. 
Tenslotte kunt u bij ons terecht voor telefonische en online-adviezen ( klantenservice@sjankara.nl ).
De Sjankara Filosofie
Sjankara werkt vanuit een holistische filosofie : een onverbreekbaar verband tussen respect voor onze producten, de mensen die ze produceren en ermee werken en de natuur. Wij proberen onze klanten te verdienen, niet via een groot reclamebudget, maar via mond tot mond reclame en via het verstrekken van degelijke informatie en vanzelfsprekend via onze prima producten.
Respect voor de mens
Fair Trade is voor Sjankara belangrijk. Wij verkopen graag, maar niet ten koste van alles. Als wij iets verkopen, willen wij dat iedereen in de keten, vanaf de boer of de plukker, de destillateur... tot en met de consument tevreden is, omdat zij een goede keuze gemaakt hebben. Helaas gaat de productie van etherische oliën vaak gepaard met uitbuiting van mensen. Het grootste gedeelte van onze producten wordt gemaakt in derdewereldlanden. Wij kunnen niet overal zijn en alles controleren, maar wij eisen van onze leveranciers, dat zij een "fair trade agreement" onderschrijven: onze producenten engageren zich ertoe om rigoureus er op na te zien, dat bij de productie van onze grondstoffen de sociale wetten van het land gerespecteerd worden en dat er, helaas in onze branche niet ongewoon, geen kinderarbeid verricht wordt.
Respect voor onze klanten (consument, kleinhandel, therapeut, instellingen...). Voor ons betekent dit: streven naar een optimale service: snelle levering. Foutloos kan helaas niet. Waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt.
Respect voor de consument. De eindgebruiker van onze etherische oliën is voor ons eveneens zeer belangrijk. Een van onze stelregels is dan ook : 'een eerlijk product voor een eerlijke prijs'.
Respect voor de natuur
Waar mogelijk kiest Sjankara voor etherische oliën uit ecologische teelt (mits de kwaliteit goed en de olie betaalbaar is) of uit wildpluk (mits de habitat gerespecteerd wordt). Roofbouw kunnen wij niet toestaan. Dit is ook een onderdeel van het "fair trade agreement". Er wordt zoveel mogelijk rechtstreeks aangekocht bij de destillateurs zelf.
Respect voor het product

Mens en natuur hebben veel energie geïnvesteerd in ons product. Uit respect hiervoor eisen wij van onze producenten de hoogste kwaliteitsgaranties :

  • 100% natuurlijk, zonder enige toevoeging, van welke aard dan ook. Uitzonderingen zijn de Neutrale Huidverzorgingsmiddelen en Douche-oliën
  • Afkomstig van de door ons gespecificeerde botanische soort
  • Garantie van het chemotype
  • Elke levering moet vergezeld zijn van een analyseverslag (GC, HPLC, GC-MS...)

Sjankara Nederland, Marian Hermsen en Jan Verstappen 

 

© 2015 - 2024 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel