Glas en een douche is een gevaarlijke combinatie. Omwille van de veiligheid hebben wij gekozen voor een blauwe plastic (PET) verpakking, met een handige klikdop.

Het klinkt eigenaardig, maar water droogt de huid uit. Als je zeep of een douchegel gebruikt wordt dit uitdrogend effect versterkt. Het volgende klinkt ook eigenaardig, maar de stof die de huid het sterkst hydrateert is olie. Dus ontwikkelden wij een neutrale doucheolie op basis van pure amandelolie. Om de olie om te vormen tot een wasbasis werden er tensioactieve stoffen toegevoegd: een mengsel van MIPA-laureth sulfate, cocamide DEA en PEG-400 dioleate. Zo verkrijgt het product ook een schuimend effect. De etherische oliën en vitamine E zijn de enige toegevoegde bewaarstoffen. Het eindresultaat is een aangenaam aanvoelende, schuimende en hydraterende doucheolie.

Voor het dagelijks toilet is onze doucheolie een uitstekend alternatief voor zeep. Hier denken wij speciaal aan de tere huid van baby’s en jonge kinderen, maar ook aan oudere mensen, die vaak last hebben van een droge huid.

Een aromatherapeutisch effect  van de doucheolie is vrij gering: de tijd dat je ermee in contact komt is te kort om veel resultaat te scoren. Het geureffect ervan geeft zeker een ontspannende, relaxerende of energie gevende sensatie. 

Onze doucheolie wordt ook als neutraal ongeparfumeerd basisproduct aangeboden (zie aldaar). Ideaal voor wie graag een gepersonaliseerd product gebruikt of voor mensen die allergisch zijn voor geparfumeerde producten. In de neutrale basis kan je tot 3% etherische olie oplossen. In de praktijk is een concentratie van 1 à 1.5% etherische olie voldoende.

 • Aladdin Douche Olie
  Aladdin Douche Olie

  Alladin: geeft rust en tegelijkertijd nieuwe energie. De geur is mysterieus, oosters, exotisch, zoet met een iets kruidige en houtige ondertoon. Bevat de etherische olie van linaloe, ylang ylang totum, limoenschil, bittere…

  € 9,90
 • -12%

  Anjer Douche Olie
  Anjer Douche Olie

  Anjer: bloemig, met een kruidige ondertoon. Rustgevend. Bevat de etherische olie van ylang ylang bio, kruidnagelknop, Nieuw-Caledonisch sandelhout, Virginische ceder en osmanthus absolue.

  € 9,90 € 8,70
 • -12%

  Apollo Douche Olie
  Apollo Douche Olie

  Apollo: fris, kruidig met een mannelijke aardse ondertoon. Bevat de etherische olies van: bergamot FCF, limoenschil, rosalina, palmarosa, kardamom, piment, kaneelbast, basilicum, siamhout, roos absolue, jasmijn absolue, vetyver,…

  € 11,35 € 9,95
 • Gardenia Douche Olie
  Gardenia Douche Olie

  Gardenia: fris, mysterieus, bloemig. Geeft tegelijkertijd rust en nieuwe energie. Bevat de etherische olie van geranium, bergamotschil, sinaasappelblad, rosalina, atlasceder, vetyver, jasmijn absolue, roos absolue en zoete…

  € 9,90
 • -12%

  Iris Douche Olie
  Iris Douche Olie

  Iris: fris, bloemig, activeert en geeft energie. Bevat de etherische olie van grove den, bergamot fcf, rosalina, vlinderlavendel, Nieuw-Caledonisch sandelhout en Virginische ceder, op basis van amandelolie.

  € 11,35 € 9,95
 • -12%

  Lelie Douche Olie
  Lelie Douche Olie

  Lelie: bloemig, fris-zoetige geur. Rustgevend. Bevat de etherische olie van: bergamot, geranium, lavendel, Nieuw-Caledonisch sandelhout en vanille.

  € 9,90 € 8,70
 • Mystique Douche Olie
  Mystique Douche Olie

  Mystique: een zoetige pittige oosterse geur. Rustgevend en aardend. Bevat de etherische olie van vetyver, patchouli, ylang ylang totum, bitter sinaasappelschil, kruidnagelknop, kaneelbast, strobloem en zilverspar.

  € 9,90
© 2015 - 2024 SJANKARA Etherische Oliën en Aromatherapie Producten sinds 1984 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel